Grubbegata 14 - et forbilde 
for bærekraftig rehabilitering

Grubbegata 14 er et svært ambisiøst rehabiliteringsprosjekt som utvikles etter strenge FutureBuilt-kriterier, hvor målet er en BREEAM-NOR Excellent-sertifisering.

FutureBuilt er et innovasjonsprogram og utstillingsvindu for de mest ambisiøse aktørene i byggenæringen. Visjonen til programmet, er å vise at det er mulig å utvikle den bærekraftige og attraktive nullutslippsbyen. Selv om Grubbegata 14 eies av en liten gårdeier, legges altså listen for prosjektet høyt. Bærekraftige valg gjennomsyrer alle valg, noe som blant annet innebærer at byggets hovedkonstruksjoner av betong i søyler, dragere, dekker og yttervegger skal ombrukes. Det jobbes også aktivt for å redusere bruken av plast både i byggefasen og i det ferdige bygget.

Det legges stor vekt på å utvikle fleksible arealer som gjør lokalene enkle å tilpasse ulik bruk. Alle material- og fargevalg er varige, noe som skal redusere behovet for ombygging ved fremtidige skifte av leietagere.

«Teamet løfter viktige problemstillinger for rehabilitering i den tette byen, og jobber for å skape gode løsninger både for prosess og bygg. Vi tror dette kan bli en skikkelig perle på Hammersborg som vil bringe mye verdi til byggenæring og byutvikling gjennom sin utvikling.»- Käthe Hermstad, Fagrådgiver, FutureBuilt

Visninger

Visning etter avtale

Kontakt oss

avatar

Peter Rød

Associate Director

avatar

Rafael Tabel

Analyst

Send en henvendelse